< vorige foto volgende foto >
verkleinvergroot

Locatie: Brugge Cordoeanierstraat 7

Prijs: € 995000

Algemene beschrijving

Wow ! en meer dan dat. A modern piece of art - met een knipoog naar het verleden - van de Brugse architect Kurt Vandenbogaerde, die een moeilijke denkoefening met een verrassende eenvoud en flair wist op te lossen.
Het basisgegeven : een hoog, diep voor- en achterhuis met tussenin een terras, een tuintje achteraan, een bruikbaar kelderverdiep en 3 bouwlagen.
De oplossing : de ruimtes werden behouden en met elkaar verbonden, het geheel ingevuld met hout, glas, aluminium, water, vuur.
Je voelt het al van zodra je huis binnenkomt : van in de inkom kan je door het huis kijken,3m hoge pivotende glazen deuren scheiden en verbinden de diverse leefruimtes.
De doorgang (cementtegels) loopt naadloos – zonder muren – over in de leefruimte, het trappengebeuren rond de binnenpatio en de keuken.
De ‘living area’ bevindt zich op niveau 0, de ‘family area’ op niveau -1.De strakke wit geschilderde trappen met metalen leuningen en verlichting boven de treden
doorkruisen voor- en achterhuis.De bijna 4 m hoge plafonds, de grote glaspartijen in alu-ramen vervat, de domotica verlichting, de binnenpatio met waterpartij (wordt nog aangelegd door Frederiek Van Pamel), de vloerverwarming op niveau 0 en -1, de design gashaard in de living, de Bulthaub leefkeuken, het maatmeubilair op alle niveau’s, de bijzonder knap gerestaureerde zichtbare dakgebinten én de ontblote muur met Brugse moefen op de 2de verdieping zijn enkele blikvangers van een bijzonder hoogstaand en exclusief geheel.
Gelijkvloers : inkomhal met vestiairekasten, gastentoilet met lavabo, salon met parketvloer, brede gashaard, bibliotheekkast en groot raam met zicht op de binnenpatio en het water, open ruimte tussen voor- en achterhuis, gedeeltelijk overwelfd met brede glaspartijen, trap naar niveau -1 en niveau 1, design leefkeuken voorzien van Gaggenau toestellen, maatkasten, TV-plank, vloer in blauwsteen, schuifraam naar terrastuin (wordt nog aangelegd).
Kelderniveau : de sfeervolle wit gekalkte gewelfde kelder met aangepaste vloerverlichting kan gebruikt worden als bureau of  ‘family room’ en geeft uit op het binnenterras en de waterpartij.
Verder op dit niveau : een sas, toilet, handige laundryroom voor was- en drooggebeuren, een kamer voor de technische voorzieningen (gemetste gewelven) en een keldertje met trap naar de straat.
Niveau 1 : de overloop tussen voor- en achterhuis (eiken parket) heeft een glazen afsluiting met diepzicht op de onderliggende ruimtes, in het voorhuis is er een nachthal met hoge maatkasten en open trap naar niveau 2, een toilet met lavabo, een masterbedroom met inbouwkasten en legboord, aanpalende masterbadroom met pivoterende hoge deur en ligbad, inloopdouche, dubbel lavabomeubel, groot raam en inbouwmeubilair; in het achterhuis is met een deur afgesloten van de overloop, verder een gang, toilet, een grote slaapkamer met 2 diepe dressings en een badkamer met ligbad, inloopdouche en lavabomeubel.
Niveau 2 : in het voorhuis is het gerestaureerde dakgebinte grotendeels zichtbaar en werd een oud decoratief binnenraam in het geheel geïntegreerd. Op de overloop een knappe bureauhoek en  toegang tot de mezzanine slaapkamer (circa 25m2) hoger onder het dak, verder een 2de masterbedroom (pure romantiek) met spanten, gordingen en moefen; in het achterhuis een slaapkamer en een 3de badkamer met ligbad en lavabo.
De woning is voorzien van een ventilatiesysteem D.
CV gas.
Zeer gunstig EPC !
Heel rustige locatie in het oudste gedeelte van de Brugse kern – eerste vermelding rond 1300, de straatnaam verwijst naar de hier destijds gevestigde leerbewerkers uit Cordoba.

Bijkomende informatie: 
Stedenbouwkundige bestemming? Woongebied met culturele, historische en/of estetische waarde
Recht van voorkoop? Nee
Dagvaarding voor bouwmisdrijven ? Nee
Beschermd erfgoed? Nee
Geïnventariseerd erfgoed? Nee
Verkavelingsvergunning? Nee
Bouwvergunning? Ja
Gevalideerd As-Built attest? Nee
Overstromingsgevoeligheid? Nee
Afgebakende oeverzone? Nee 
Toon meer

Faciliteiten

Bouwjaar:
1825
Renovatiejaar:
2016
Algemene staat:
Luxe afwerking
Grondoppervlakte:
420,75 m²
Bewoonbare oppervlakte:
420,75 m²
Beschikbaarheid:
Ja, na akte
Aantal slaapkamers:
5
Badkamers:
3
Terras:
1
Kelder:
1
Kadaster niet geïndex.:
€ 743

Wettelijke bepalingen

Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Recht van voorkoop
Neen
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Geïnventariseerd erfgoed
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Bouwvergunning
Ja
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
EPC Waarde
151 kWh/m2
Referentie EPC
20180515-0002058489-1
EPC certificaat
Ja
Datum EPC
15/05/2018
Geldig tot 1/01/0001 0:00:00
15/05/2028

Bekijk op de kaart

Tel.: 050 34 29 78

GSM: 0496 91 29 17

Heeft u vragen

< vorige foto volgende foto >
Agence Coucke | Sint-Jakobsstraat 3-5 (Brugge) - Steenbrugsestraat 10 (Loppem) | 8000 Brugge - 8210 Loppem | Tel. 050/34.29.78 - Gsm 0486/45.73.00 | info@agencecoucke.be