< vorige foto volgende foto >
verkleinvergroot

Locatie: Brugge Boomgaardstraat 15

Prijs: op aanvraag

Algemene beschrijving

De ‘Boomgaerdstrate’ werd reeds in 1305 vermeld. In de middeleeuwen werd hier een intense internationale handel gedreven door diverse Buitenlandse handelslui en … Brugse makelaars (toen al …).Toch was er nog voldoende ruimte voor een Boomgaard, waarnaar de straat dan ook genoemd werd.Op vandaag telt de straat heel wat statige herenhuizen en een aantal monumenten zoals het 16e eeuwse gebouw van het voormalige Jezuïetencollege en de Sint Walburgakerk.De Markt ligt op een steenworp, de Sint Annarei om de hoek. Het pand is bijzonder, het heeft een oude kern met balkenlagen en trapgevel, maar werd in 1861, naar een ontwerp van architect Alleweirelt, volledig verbouwd in neo-classicistische stijl. De trapgevel werd vervangen door een rijk versierde lijstgevel, met oa getraliede kelderopeningen, gietijzeren voetenschraper, hoge ramen met Franse balkons op de verdiepingen en een hoofdgestel met kroonlijst, modillons en fries opgevuld met geprofileerde lijst telkens onderbroken door een bloem. Het interieur heeft, naast een volledig onderkeldering oa met tongewelf, een traditioneel 19e eeuws grondplan met onder meer bordestrap, marmeren schouwen en hoge pleisterplafonds met molures en rozassen. Van in het pand kan je genieten van weidse uitzichten op het Brugse dakenspel, de Sint Annakerk en de Jeruzalemkerk.
Gelijkvloers : voorportaal met marmeren vloer en dito lambrizering, hoge dubbele deur in glas vervat, monumentale traphal, bureau, eetkamer met hoge deuren, versierd lijstplafond en brede witmarmeren schouw, sfeervolle royale living in massief parket met wintertuin, ingerichte keuken, toilet, terras en tuin. Tussenverdiep : bureau. 1ste verdieping : imposante nachthal, 2 masterbedrooms met tussenin een sublieme badkamer, strijk- of linnenkamer.
2de verdieping : de B & B met 3 grote volledig ingerichte luxe-kamers, elk met eigen badkamer. 3de verdieping : 3 grote privé slaapkamers, elk met eigen badkamer.CV gas (condensatieketel).Mobiscore  : 9,4/10.

 
Toon meer

Faciliteiten

Grondoppervlakte:
340 m²
Aantal slaapkamers:
8
Kadaster niet geïndex.:
€ 2350

Wettelijke bepalingen

Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Recht van voorkoop
Neen
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Geïnventariseerd erfgoed
Niet ingegeven
Verkavelingsvergunning
Neen
Bouwvergunning
Niet ingegeven
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
EPC Waarde
220 kWh/m2
Referentie EPC
20180424-0002052769-1
EPC certificaat
Ja
Datum EPC
24/04/2018

Bekijk op de kaart

Tel.: 050 34 29 78

GSM: 0496 91 29 17

Heeft u vragen

< vorige foto volgende foto >
Agence Coucke bvba | Sint-Jakobsstraat 3-5 | 8000 Brugge | Tel. 050/34 29 78 | info@agencecoucke.be